Önceki sezon 18 Mayıs tarihinde kampanyayı açtıklarını belirten Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım “ Tüm tedbirlerimizi aldık, fabrikalarımız hazır ve bölgeyi gün gün takıp ederek çayın gelişini bekliyoruz, Havaların soğuk gitmesi ile birlikte henüz çay arzu edilen seviyeye gelmedi, Bayram sonrasında 17-20 Mayıs tarihleri arasında fabrikaların açılmasını bekliyoruz” dedi.

Depolarımız normal seviyede

Önceki yıl depolarda 65 bin ton dolayında kuru çay olduğunu belirten Çaykur Genel Müdürü Yusuf Zıya Alım “ Bu sezon iyi kuru çay satışı yaptık, şu an depolarımızda 50-55 bin ton dolayında kuru çay var, yeni sezona hazırız, çay satışlarımız normal seviyede devam ediyor” dedi.

Diyarbakır da mağaza açacağız

Genel Müdür Yusuf Zıya Alım Diyarbakır iline kapsamlı bir mağaza açacaklarını belirterek “ Bu mağazamız daha geniş kapsamlı olacak, burada çocuklara da hitap edecek şekilde Yeşil Çaylı dondurma satışlarımızda olacak, bu bölgelere ağırlık vereceğiz, Diyarbakır mağazamızın çalışmalarına pandemi sonrası normalleşme ile birlikte başlayacağız ve yeni yıla kadar bu mağazamızı açmayı hedefliyoruz. Yine o bölgelerde mağaza açılışlarımızı sürdürmek istiyoruz, amacımız bu bölgelerde kuru çay satışlarını artırmak” dedi.