Ardeşen Belediyesi tarafından organize edilen ve ilçenin basın mensuplarının katıldığı toplantıda Ardeşen’in temel meselelerine dair ve Ardeşen'de gerçekleştirilmesi planlanan konular hakkında konuşuldu.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya’nın başkanlığında belediye nikah ve toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Ardeşen'in geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Ülkemizin gelişmesi, bölgemizin kalkınması, çevremizin ve vatandaşlarımızın menfaatine düşünülen her türlü proje ve yatırımın uygulanması adına en ön safta yürümeye devam edeceğimiz gibi, ilçemizde düşünülen ancak halkımızın istemediği hiçbir oluşumun yanında yer almayacağız." ifadelerini dile getirdi.MİLLET BAHÇESİ İÇİN PROJE ONAYLANDI

"İlçemize değer katacak olan marka projelerinden biri olan ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyin hassasiyetiyle üzerinde durduğu projelerden biri olan "Millet Bahçesi" için ilçemiz yapım sözü aldı."FIRTINA VADİSİ REKREASYON ALANI PROJESİ'NE START VERİYORUZ

"Bir toplumun kültürünün kalitesini ölçmeye yarayan en değerli ölçü çevre temizliğidir. Ardeşen Belediyesi olarak bu nahoş görüntülere son vermek adına bu nadide ilçemizin kadim, bereketli ve dünyada eşi benzeri olmayan Fırtına Havzasını yaşanabilir bir görüntüye kavuşturmak adına değerlerimizde yeri olmayan bu yakışıksız tabloya son vereceğiz."DÜZ MAHALLE İLE İNÖNÜ CADDESİ BAĞLANTI YOLU

"Cumhuriyet Mahallemiz ile Düz Mahalle bağlantı yolu çalışma alanında yapımı devam eden karataş istinat duvarı inşaatı tamamlanmış olup, Düz Mahallemizden İnönü Caddesine bağlantı yolu sona yaklaştı.

Bu proje ile şehrimizin trafik yoğunluğunu rahatlatarak, beldemize, köylerimize ve yaylalarımıza alternatif bir bağlantı yolu oluşturmuş olacağız."

YENİ SAHİL PARKI PROJEMİZ

"Dolana deresi ile eski otogar arasında bulunan "Sahil Parkımızı" yeniden projelendirdik. Yeni çehresi ile çok daha güzel olacak.

Çocuklar koşup oynasın, gençler spor yapsın, dileyen çayını alıp sevdikleriyle akşam serinliğinde sohbet etsin, parkımız hayatla dolsun.

Daha yeşil, daha huzurlu, daha yaşanabilir bir Ardeşen için çalışıyoruz."

İLÇEMİZE YAKIŞIR MODERN BİR KÜTÜPHANE KAZANDIRIYORUZ

Eski kütüphane alanımızı yeniliyoruz.

"Bu sayede Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi boyunca gelen yol güzergahını sahil yoluna daha kestirme bir yol kazandırarak şehir trafiğini rahatlatma adına viyadük altı otoparka bağlantı kurmuş olacağız.

Eski kütüphane binasının yerine yeni ve modern bir kütüphane için projemizi tamamladık."

DOĞAZGAZ MUSLUKLARINI "BİSMİLLAH" İLE AÇTIK

"İlçemizde alt yapı çalışmaları biten mahallelerimize doğaz gaz hizmeti verilmeye başladı.

Ardeşen'de TOKİ Konutları ve Ardeşen Sanayi Sitesi mevkiinde tamamlanan alt yapı çalışmaları sonrasında abone sayaçlarını alan konut sahiplerine yüklenici firma tarafında ilk doğaz gaz hizmeti verilmeye başladı."

SOKAK HAYVANLARI İÇİN BAKIM VE REHABİLİTASYON EVİ

"Toplamda 950 m2 lik bir alanda yapılması planlanmakta.

İçerisinde hayvan rehabilitasyonu, tedavi, beslenme ve sahiplendirme yapılacak olan hayvan bakım evinde iki adet farklı boyutlarda hayvan barınağı yapısı, bir adet personel binası ve bir adet güvenlik birimi bulunacak."

MAHALLELERİMİZDE STABİLİZE YOL KALMAYACAK

"Belediye hizmet alanı içinde vatandaşımızın ayağını çamura değdirmeme adına yerinde, plan ve programlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu bağlamda Kavaklıdere Mahallemizdeki beton yol çalışmalarımızda sona yaklaştık."

ÇÖP AKTARIM İSTASYONUNDA SONA YAKLAŞTIK

"İlçemiz başta olmakla birlikte Rize Özel İdaremiz, Pazar, Çamlıhemşin, Hemşin, Fındıklı, Tunca ve Arhavi ilçelerimizin faydalanacağı çöp aktarma istasyonumuzun fiziki inşaat şekli tamamlanmış olup belli noktalardaki beton ve çevre düzenlenmesinin tamamlanmasının ardından bölgeye hizmet vermeye başlayacak."

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Ardeşen'in temel meselelerine dair bu ifadeleri kullanarak, basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları cevapladı.