Ardeşen Gazeteciler Derneği tarafından 40 yılı aşkın İlçeye hizmet veren ve yaşı dolayısıyla zorunlu emekliliği istenen Dr. D. Ali Sarı için imza kampanyası başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan Tabip ve Uzman Tabipler ile 24/11/2004 tarihli ve 5258sayılı Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen aile hekimleri, her yıl Bakanlıkça uygun görülmek şartıyla yetmiş iki yaşına kadar çalışabilir kararı alınmış ve Resmi Gazete'de yayımlanan 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tabip ve uzman tabipler ile Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen aile hekimlerine, kendi istekleri ve kurumun onayı dâhilinde 72 yaşına kadar çalışma imkânı getirilmiş idi.

 Bu bağlamda Şubat 2021 tarihinde yaşı 72 olacak olan Dr. D. Ali Sarı’nın görevinden el çektirilmesi söz konusu. İlçe genelinde yeterli sayıda imza toplanırsa bu süre üç yıl daha uzatılabilir. Emekliliği istenilen Dr. D. Ali Sarı 75 yaşına kadar görevde kalabilir ve çok sevdiği Ardeşen’de hizmet vermeye devam edebilir. 

Ardeşen İlçesinin nerdeyse kuruluşundan bu yana hizmet veren Dr. D. Ali Sarı’nın İlçede Aile Hekimi olarak verdiği hizmet 72 yaşını doldurduğundan Şubat 2021 tarihinde yaşı gereği zorunlu olarak emekli edilerek son verilecek. İlçe genelinde sevilen deneyimli Doktorun görevine devam edebilmesi için yeterli imza toplanırsa 3 yıl daha İlçede görevde kalması sağlana bilir. Bu bağlamda Ardeşen Gazeteciler Dernek Başkanı Salih Navdar ve bu oluşuma mihmandarlık eden Yaşar Sami Hatipoğlu İlçe genelinde Dr. D. Ali Sarı için imza kampanyası başlattı.

İlçede 7 den 77 ye her kesim tarafından tanınan ve sevilen Dr. D. Ali Sarı için imza kampanyası hızla yayılırken Ardeşen’li vatandaşların Dr. Ali Sarı’ya sahip çıkarak 3 yıl daha görev de kalmasını istedikleri toplanan imzalarla belli etmekteler.