Ardeşen’de Millet ittifakı CHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi öncülüğünde yapılan protesto şehir merkezinde yapılan açıklamalarla dile getirildi.

Yaş çay fiyatının devlet fiyatının altında alan özel sektörler hakkında toplanan Millet ittifakı Ardeşen ilçe başkanları basın açıklaması yaptı.

ÇAY BÖLGENİN YAŞAM KAYNAĞIDIR

İyi Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mehmet Zeki Demiroğlu “Çay bu bölgenin yaşam kaynağıdır ve siyaset üstü tutulması gereken stratejik bir üründür. Ülkemiz insanı sudan fazla içtiği çay, üretildiğinden fazla tüketilmektedir. Kampanya başlangıcından çaya verilen 4 TL fiyat kötü değildi belki, fakat yanlış planlama ve yönetim nedeniyle özel sektörde fiyat 2,8 TL’ye kadar düştü. Kampanya başlayalı iki hafta gibi kısa süre olmasına rağmen yapılan yanlışlar ve yöneticilerin hataları günlük kotayı 15 kilograma düşüp üreticiye mal edip müstahsil cezalandırılmıştır.” Dedi.

“YAŞANANLARI KONUŞMAMA İLE PROTESTO EDİYORUM”

Yaşanan sürece ilişkin tepkisini ilginç bir yolla dile getiren Yeniden Refah Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Orhan Çağatay “Programdan sonra köye çıkıp 468 kg çay toplayacağım. Ben bu durumu konuşma ile değil de konuşmama ile protesto ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZLERİ AÇLIĞA MAHKUM EDİYORLAR”

Devletin üretimi arttırıp üreticinin alın terinin karşılığını vermesi gerektiğini savunan Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez “Maalesef yanlış politikalarla bizleri açlığa mahkum ediyorlar. Önümüzdeki süreçte devletin elindeki bütün fabrikalar teker teker özelleştirilerek satılıyor. Bu cesur topluluk olduğu sürece ülkemizin değerlerini sattırmayacağız.” Şeklinde konuştu.

 

“ÇAY BİZİM ŞEREFİMİZ, NAMUSUMUZDUR”

Çay kanun tasarısına ilişkin CHP’nin iki kez önerge verdiği; ama bunların iktidar tarafından reddedildiğini söyleyen CHP Ardeşen İlçe Başkanı Faruk Buçan “Çay bizim şerefimizdir, namusumuzdur. Çay, gelinimizin çeyiz sandığı damatlarımızın damatlığıdır. Namusumuz nasıl sahip çıkıyorsak çaya da öyle sahip çıkmak zorundayız. Herhangi bir siyasi düşünce adı altında burada toplanmadık, tek yüreğiz.dedi