Sadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez'in Sözcülüğünü Yaptığı Basın Açıklamasına CHP İlçe Başkanı Ömer Faruk Buçan, İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Zeki Demiroğlu, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Orhan Çağatay, Ardeşen Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Fatma Özyurt, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Filistin bayrakları ve dövizler taşıyan grup, “Mescidi Aksa İşgal Altında Sessiz Kalma, Özgür Kudüs İsrail’siz Dünya” yazılı pankart açtılar.

Ardeşen Kaymakamlık Tören Alanında Yapılan Basın Açıklamasında Konuşan Saadet Partisi Ardeşen İlçe Başkanı Hamza Eksilmez, Öncelikle ülkemizde son günlerde yaşanan deprem çiğ kayması ve uçak kazası gibi üzücü olaylardan dolayı meydana gelen an kayıpları bizleri ziyadesi ile üzdüğünü belirterek; "Ülkemizde de birlik ve beraberliğin en üst düzeyde tutulması gereken bu günlerde gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında emperyalist güçlerin destek ve katkılarıyla şanlı ordumuz ve halkımıza yapılan alçak saldırılarla şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımıza Allahtan rahmet tüm Türk halkına baş sağlığı diliyoruz. Yine bu uğurda yaralanıp gazi olan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Eksilmez; "Değerli kardeşlerimiz. 2020 Ocak ayini Bitirdiğimiz soğuk kış gününde bütün dünyanın gözleri önünde yalnızca mazlum Filistin halkının özgürlük hakkını değil, aynı zamanda Orta Doğu ve dünya barışını yok eden tarihin en vahşi Soykırım girişimi yaşanmaktadır. Ülkesinde yargılanan İsrail başbakanı ve ülkesinde görevden az edilmeye çalışılan ABD devlet başkanı Trump iktidarlarını korumak uğruna, Filistinlileri devletsiz bırakmak için kol kola verdiler. Bunun yanında Filistin de Ortadoğu kadar, Müslüman Türk Arakanları, Eritre ve Somali’deki Müslümanların ve bütün mazlum insanların yanındayız. Irkçı Siyonist İsrail devleti Bir terör devleti olup, yüzlerce masum Filistinlinin ölümü ve binlercesinin yaralanması ile sonuçlanan kanlı saldırıları gerçekleştirendir. Büyük bir açık hapishane haline getirilen tüm giriş ve çıkışları kapatılan dünyadan tecrit edilen ve ölüme terk edilen gazzelilere uygulanan ambargoyu yetersiz bularak, çoluk çocuk, kadın erkek ayrımı yapmaksızın gerçekleştirilen bu saldırılar, sadece Filistin ve Filistinlere karşı değil hepimize ve tüm insanlığa karşı yapılmış saldırılardır. Öncelikle ve özellikle bugüne kadar yapılan tüm tanımlamaları yetersiz bırakan Siyonist İsrail’i işlediği vahşet nedeniyle lanetliyor ve her şekilde her zaman Filistin ve Müslüman halkı yanında olacağımızı ilan ediyoruz. Uluslar arası camiayı dinlemeyen ve uluslar ası hiçbir sözleşme ve hukuk ilkesine uymayan katil İsrail insanlık suçu işlerken gösterdiği pervasızlık belli odaklardan güç ve destek aldığını, Amerika, İngiltere ve bazı körfez ülkeleri suç ortakları olduğunu Göstermektedir. Belliki masum Filistin halkının kani üzerinden emperyalist kirli bir oyun oynatmaktadır. Batılı emperyalist devletlerin bölgesel çıkarlarını korumaya yönelik ikiyüzlü politikalarından ve şahsi iktidarların emperyalizm ile yaptıkları işbirliğine borçlu. Bu nedenle Siyonist vahşetin en büyük suçortağı Kudüs’ü İsrail’e başkent yapmak isteyen ABD’ye soruyoruz? İnsan hak özgürlüklerini şimdi değilse ne zaman hatırlayacaksınız, Yaşanan soykırımın en büyük suç ortakları olan ABD’ye İngiltere, Rusya, AB, BM, yöneticilerini tıpkı İsrail gibi şiddetli kırıyor ve lanetliyoruz. İşbirlikçi İslam ülkelerini aynı şekilde kınadığımızı buradan beyan ediyoruz. Son Olarak İsrail akıttığı kanda er yada geç boğulacaktır. Zira zülüm ile abad olunmaz. Hepinizi saygı ile selamlıyorum. " ifadelerini kullandı.

Ayrıca AB parlamentosunun terörist başına övgü yağdırarak ülkemizin bütünlüğüne yönelik talihsiz açıklamalarını da kınıyorum.