Ardeşen Belediyesi tarafından “İkametgâhını Yağladığımız Yere Taşıyalım Hizmet Kalitesini Arttıralım” sloganı ile başlatılan çalışmalara bizzat önderlik eden Belediye Başkanı Avni Kahya yaz aylarında köyde bahar ve kış aylarında büyük ölçüde şehirde ikamet eden vatandaşlara hitaben İkametgahlarını şehir merkezine taşımaları için çağrıda bulundu.

Ardeşen’e bağlı köylerde yaşayan vatandaşların, yıl içinde büyük ölçüde şehirde kaldıklarını belirten Başkan Kahya; Ardeşen’de köyde ve şehirde ikinci bir evi olan vatandaşlarımız var bunlar yaz aylarında köyde bahar ve kış aylarında büyük ölçüde şehirde ikamet etmekteler.

Köyde kalan nüfusun İl ve İlçelere bir gelir sağlamamakla birlikte şehirlerin İller Bankasından kişi başına aldığı maddi gelirleri de engellemekte diyen Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya “ Aslında yerleşim yeri olarak İlçede kalan ancak nüfusu köyde gözüken hemşehrimiz var. Bu vatandaşlarımız yıl boyunca şehirde kalıp Belediyemiz ve İlçemizin tüm hizmetlerinden faydalanıyor ve sadece sezonda bağ bahçe işleri için köye çıkıp iniyorlar. Belediyemizin hizmet kalitesini arttırma adına bu vasıfta olan hemşehrileirmizin nüfuslarını yeniden şehre getirmelerini önemle rica ediyoruz.” İfadelerini kullandı.