Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turhan Kabaoğlu gelecek yaş çay kampanyası öncesi gübre hakkında konuştu.

Başkan Kabaoğlu konuşmasında; 2022 Yaş çay kampanyası hazırlıkları devam ederken gübre fiyatlarının aşırı yükselmesi bizi sıkıntıya sokmuştur.

Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın ve ekibinin çalışması yerel yöneticilerle yerel yöneticileri uyarmamız bunlarla çalışma sonucumuz ve aynı zamanda Rize Milletvekilleri ile yaptığımız temaslar sonucu şuan da edindiğimiz bilgiye göre yeni bir çalışma olduğunu söylediler. Eğer bu çalışma sonuç vermezse çok büyük sıkıntılar olacaktır.

YETKİLİLERİN AÇIKLAMA YAPMASI LAZIM

İlimizde 100 bin ton kimyasal gübre kullanılmaktadır, bunun dört beş kat fiyat arttığını gördük bu fiyatın bir an önce süspanse edilmesi ve çay üreticilerinin rahatlatılması gerektiğini ve yetkililerin açıklama yapmasını bekliyoruz.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ardeşen Ziraat Odası olarak hem yerelde hem genelde bu işin takipçiyiz vatandaşlarımız müsterih olsunlar bir şekilde bu işin çözülmesiyle ilgili arkadaşlarımızla çalışıyoruz.

Bir diğer konu ise çay üretimi ile ilgili bizim olmazsa olmazımızdır eğer gübre fiyatlarında bir iyileştirme yaptıramazsak bu sefer B planı olarak yaş çay fiyatının bir an önce açıklanması ile ilgili çalışmamız var çünkü vatandaş rahat etsin çaya girsin yaş çay tarımını keyifli bir şekilde yürütsün.ifadesini kullandı