Tarım Kredi Kooperatifi  gübre fiyatını 7,500 TL olarak açıklamıştı. Özel bir televizyon programına konuk olan Ardeşen Ziraat Odası başkanı Turan Kabaoğlu açıklanan gübre fiyatını değerlendirdi.

Başkan kabaoğlu açıklamasında Tarım Kredi kooperatifinin Rize’deki sayısı az bunların üye sayısı belli benim ilçemde Geçen sene 700 ton gübre satışı gerçekleşti. Üreticinin ihtiyacı olan gübre miktarı en az 7 bin tondur. Bunu 1963 yılından beri Tarımsal kalkınma kooperatifi tarafından gerçekleştiriliyordu 6-7 bin ortaklı müstahsil bu gübreye ulaşamazsa, nerden temin edecektir. Özel sektörlerinde kapasitesi belli, belirlenen bir fiyattan verecek ama ne kadar verecektir. Bur da sıkıntı fiyat ve fiyattan sonraki gübre ulaşımıdır. Yetkililerin derhal el atması lazım.

GÜBRE FİYATLARI TEDBİR ALINMAZSA DAHA YUKARI ÇIKACAK

Başkan Kabaoğlu Cumhurbaşkanımız gübre fiyatlarını açıkladıysa. Biz de destek isteyeceğiz bu fiyatlardan en azından bu fiyata ulaşım sağlayabilelim. Benim öngörüm bu fiyatların sabit olmayacağını yukarı çıkacağını düşünüyorum ve görüyorum. Dedi

Gübre dolum merkezlerine de değinen Kabaoğlu Eğer dolum Rize’de yapılacaksa dolum tesisinin kapasitesi nedir, 50 ton civarı olarak diyorlar bu 50 ton gübre dolum tesisini Ardeşenemi yapacak Fındıklıyamı yapacak,kim alacak bu belirsizlik kaos çıkaracaktır.