Ardeşen Belediyesinin açıklamasında; Belediyelerin görev ve yetkileri kanunlarla belirlenmiştir ve denetime tâbidir. Yapılan tüm uygulamaların kanunlar çerçevesinde ve hesabı hem vatandaşa, hem devlete rahatlıkla verilmekte olduğu unutulmamalıdır.

Rize’de bir İnternet sitesinde yayımlanan ve bazı vatandaşlarca da sosyal paylaşım ağından “Mağdurların su parasını cepten ödeyeceğiz diyenlere bakın! Ardeşen Belediyesi işçilere maaş ödeyemiyor” konu mevzu edilerek servis edilen haberle ilgili Ardeşen Belediyesinden basın açıklaması gecikmedi.

Ardeşen Belediyeden alınan bilgi; “ Belediyenin maaş borcu olmadığı; Belediye şirketi ARBELSAN A.Ş Koronavirüsü nedeniyle ise 4 ayrı tesisi ve parkomat servisini tedbir amaçlı kapalı tuttuğu, çalışan personellerin ise mağdur olmamaları için de maaş ödeme planlaması yapıldığı öğrenildi.

Ayrıca bu tesislerde ve parkomat servisinde çalışan hiçbir içi de işten çıkarılmadı.

Açıklamanın detayında: Ardeşen Belediyesinin personele borcu var. Maaş ödemesi yapamıyor şeklinde gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili ise yasal sürecin başladığı ifade edildi.

Ardeşen Belediyesinden yapılan basın açıklaması ise şu şekilde; Çok Kıymetli Ardeşen’li Hemşehrilerimize saygı ile duyurulur.

Belediyemizin Maaş Ödeyemediğine yönelik çıkan gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmeyiniz.

Covid -19 salgınının en başından bu güne İlçe genelindeki mücadelemizin muhasebesini siz hemşehrilerimize bırakırken, Belediyemiz bünyesinde hizmet veren ARBELSAN A.Ş. şirketi bünyesinde bulunan “Yöresel Yemekler Sofrası, Sahil Aile Çay Bahçesi, İncir Dibi Tesisleri, Sosyal Tesis ve Parkomat servisi” çalışanlarımızın Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmadığı ve evlerinde kalmaya devam ettiklerini, bu manada hiç bir çalışanımızı mağdur etmeme adına da he ay maaşları ödenmektedir. Geriye dönük borcumuz yoktur. Çıkan asılsız haberlerle ilgili yasal süreç başlatmış bulunmaktayız.

Haberde bahsi geçen Belediye Çalışanlarının ise kesinlikle maaş alacağı olmadığını. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.