Başkan Kahya göreve başladığı günden itibaren Ardeşen Belediyesi olarak ilçeye toplamda 56 milyon 135 bin liralık yatırım yaptıkları söyledi.

Başkan KAHYA 2,5 yıllık yatırımlarını anlattı;

‘Ardeşen Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2019 ile 2021 yılları arasında 8.78 milyon TL mahallelere perde beton, taş duvar ve yol beton çalışmaları yaptı.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü 2019-2021 yılları arasında mahallelerde 6.82 milyon TL yeni su hattı, kanalizasyon, yağmur suyu kanalı, su depolarının iyileştirilmesi ve bakımları yapıldı.

Fırtına Mahallesine altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında toplamda 20.6 milyon TL yatırım yapıldı.

Düz Mahalle İnönü Caddesi Bağlantı yolu (Ergünler Caddesi) için 2 milyon TL yatırım yapıldı.

Belediye Çok Amaçlı Salonun yenileme çalışmaları için 2.2 milyon TL yatırım yapıldı.

Ardeşen Belediyesine günlük 800 ile 1000 metreküp üretim kapasitesi ile çalışan yeni mıcır tesisi kazandırıldı. Mıcır tesisi için 5 milyon TL yatırım yapıldı.

İlçenin otopark sorununa çözüm için 1000 araçlık yeni otopark kazandırıldı. Otopark çalışmaları kapsamında 1 adet yeni köprü, 12000 metre kare atıl durumda bulunan viyadük altı temizlenerek otoparka dönüştürüldü. Proje için1.3 milyon TL yatırım yapıldı.

Sokak hayvanları için yapılan bakim evine 750 bin TL yatırım yapıldı. Ameliyathane için çalışmalar devam ediyor ameliyathane için yaklaşık 800 bin TL yatırım yapılacak.

İlçemize açık ve kapalı 5000 metre kare alana sahip 3 adet polikarbon sera kazandırdık. Seramız sayesinde kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarımızı koruma altına alıyor, çeşitlendirdiğimiz fideleri ziraat odamız ile birlikte vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtımını sağlıyoruz. Seralar için 570 bin TL yatırım yapıldı.

Belediye arkasında bulunan sahil parkı ve eski müze binası için başlatılan yenileme çalışmaları yüzde 80 tamamlandı. Proje için toplamda 1.85 milyon TL yatırım yapılıyor.

Fırtına Vadisi Kano Rafting Tesisi, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, ve 200 Kişilik seyirci türbinleri için çalışmalar devam ediyor. Proje için 5.4 milyon TL yatırım yapılıyor.

Köylerimize 865 bin TL değerinde mıcır desteğinde bulunduk. Her yıl köylerimiz için KÖYDES’e 1 milyon TL düşük fiyat katkısı veriyoruz.

Kademe merkezimizde kurduğumuz oto bakım yıkama ve lastik tamir atölyemiz sayesinde öz kaynaklarımızı ve zamanı verimli kullanıyoruz.

İlçe trafiğini önemli derecede rahatlatan sahil bağlantı yolunu düzenleyerek ulaşıma açtık.

Fırtına vadisinde vahşi çöp depolamayı sonlandırdık. Şimdi bu alan için rehabilitasyon çalışmalarına başlıyoruz.

GES projesi ile kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz.

Güneş tarlası için düşündüğümüz alanda altyapı dolgu çalışmaları tamamladı. Bu proje sayesinde belediyemize aylık yaklaşık 600 bin TL kasa kolaylığı sağlamış olacağız.

Göreve başladığımız ilk gün söylediğimiz gibi katılımcı şeffaf, ilçemizin dinamikleri ve vatandaşlarımız ile sürekli istişare halinde bulunarak ilçemizi kalkındırmaya devam edeceğiz’ dedi.

Ardeşen Belediyesi Sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Avni KAHYA, Başkan Yardımcısı Kenan HATİPOĞLU, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Hatice TEKTAŞ, Fatih ÖNEY, Zafer SUAL, Mehmet BOZKAN ile ilçede görev yapan basın mensupları katıldı.