Başkan Kahya; “Ardımızda bıraktığımız 96 yıl boyunca, milletimiz milli egemenliğini korumuş, bu yolda milli iradesini bu iradeye karşı gelenlere karşı ifade etmiş, varlığının ispatı olarak nesillere ve ülkelere tarih yazan örneklerle defalarca bunu göstermiştir. Bizi, 29 Ekim’e taşıyan ruh, tarihimizde Malazgirt Zaferi, Çanakkale Destanı, Kut’ul Amara’a Zaferi, Kurtuluş Savaşı ve en nihayet 15 Temmuz’da da vücut bulmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bu vatanı emanet ederken; “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyerek bu emanete sahip çıkacak olanın özellikle gençlerimiz olduğunu vurgulamıştır. Bizlerin en önemli sorumluluğu da büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimizi koruyarak gelecek nesillere aynı bağlılıkla aktarmaktır. Bu kadim tarihin sahibi milletimiz, devletimizin istiklalini ebede kadar koruyacak ve vatanımızın her karış toprağına sahip çıkacaktır.

Bu ülkenin bugünlere gelmesinde hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, canlarını ortaya koyan gazilerimizi ve tüm ecdadımızı saygı, hürmet ve vefa ile anıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, Merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın!” dileğini paylaşarak; Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutlar, saygılar sunarım.” Dedi.