Dün gece Rize’ye gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu bu sabah basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Feyzioğlu Rize’de uyandığı güne sabah namazını Sanayi Camsinde kılarak başladı. Ardından oradan geçen dolmuşa binerek merkeze gezmeye inen Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, araçtan etrafı görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı. Bu arada yanında oturduğu Çaykur Genel Müdürlüğü çalışanı Bayram Ali Hakyemez’e ‘merkez nerde nerede inmeliyim’ diye bir soru iletti. Soruya Hakyemez ‘ola senin ne işin var burada burada’ ne arıyorsun diye cevap verdi.

Ardından merkeze gelmeden Çaykur Genel Müdürlüğü binası önünde inmesi gereken Rizeli Hakyemez, Feyzioğlu’nu kahvaltıya çağırdı. Teşekkür eden Feyzioğlu, Hakyemez’in ısrarını kırmayarak davete icap etti. İş yerindeki odasına çıkan Hakyemez, Feyzioğlu’na Çaykur çayı, zerdeçallı bal, Rize simidi ve yayla peyniri ile kahvaltı ikram etti. Ardından Feyzioğlu, Hakyemez'den dolmuşla yol tarifi alıp Çaykur çalışanları ile fotoğraf çektirdikten sonra oradan ayrıldı.

Feyzioğlu, yaşadığı o anları şu ifadelerle anlattı: "Minibüse bindim. Önce beni tanıyan olmadı. Sonra birisi beni tanıdı. Beni çaya davet etti. Minibüsten indik. Kol kola yolun karşısına geçtik. Tertemiz yürekli bir insan. Ardeşen'den peynir getirmiş. Yengem, özel bir bal karışımı yapmış Ahmet Amcaya. İki saatlik tecrübe ile Rize'nin değerini herkese anlatabilirim"