Tunca ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi bu yıl Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tunca ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği birlik, beraberlik ve dayanışma gecesi bu yıl Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Bu yıl 21’incisi düzenlenen geceye; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, MHP Tunca Belediye Başkan Adayı Muhammet Çebi, Büyük Birlik Partisi Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Biberoğlu, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, AK Parti Tunca Belde Başkanı Muhammet Fırıncı, Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Formulaz Dernek Başkanı Niyazi Gül, Tunca Yayla Yolları Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Çolak, Tarabya Mahalle Muhtar Adayı Abdurrahman Kurtuluş, Tunca Merkez Mahalle Muhtar Adayı Ali Büyüksofuoğlu, İş adamı Ethem Sancak ve çok sayıda Tuncalı katıldı.

 

Karadeniz sanatçılarının sahne aldığı etkinlikte, tulum ve kemençe eşliğinde horonlar oynayan Tuncalılar, unutulmaz bir gece yaşadı. Katılımın çok yoğun olduğu yemekte, kura çekilişi ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Yılmaz’dan Başkan Genç’e teşekkür

Gecenin açılış konuşmasını yapan Tunca ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, “Yaklaşık 7 yıldır şerefle taşıdığım dernek başkanlığı görevini sizlerin destek ve katkılarıyla bürük bir gayretle sürdürüyorum. Bu güzel geceyi bir arada geçirmemiz adına bu salonu bizlere tahsis eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Tunca’ya ve Tuncalıya sahip çıkmak boynumuzun borcudur”

Gecede söz alan Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, “Güzel memleketimiz Tunca’dan hepinize kucak dolu sevgiler, saygılar getirdim. Tunca’ya sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Bu kapsamda bu anlamlı geceyi düzenleyen Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Değerlerimizi yaşatmak için daha çok çaba sarf etmeliyiz. Burada hepimize sorumluluk düşüyor. Biz de bu yolda elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“Allah birliğimizi daim etsin”

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan MHP Tunca Belediye Başkan Adayı Muhammet Çebi,”“Öncelikle bu güzel gecede bizleri bir araya getiren Yaşar Yılmaz’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu anlamlı gecede sizlerle bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyum. Tunca bizim memleketimiz. Hepimiz yurdumuza sahip çıkacağız. Bunun yanında kültürümüze, geleneklerimize ve değerlerimize de ayrı bir önem vereceğiz. B tarz organizasyonlar birlik ve beraberliğimizi arttıracaktır. Allah bu birliği daim etsin” ifadelerini kullandı.

 “Sarıyer’e vefa borcumuz var”

Gecede konuşan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, şunları söyledi: “Bu güzel ortamda sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. İyi ki varsınız. Bizlerin kültürümüzü ve değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak gibi bir sorumluluğu var. Bu bilinci taşıyan bir kardeşiniz olarak karşınsızdayım. Sarıyer’e bir vefa borcumuz var. Allah bu borcu ödemeyi nasip etsin bizlere. Ayrıca bu anlamlı geceyi organize eden dernek başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz.”

 “Birlik ve beraberlik için destek istiyorum”

“Tunca’dan Sarıyer’e gelen misafirlerimizi burada ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz” diyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şöyle konuştu: “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Ülke olarak zor dönemleri atlatmanın tek yolu Kurtuluş Savaşı’nda ki gibi Diyarbakır’dan Edirne’ye, Van’dan Rize’ye kadar gerçekleşen dayanışmanın sağlanması gerekiyor. Türkiye için birlik ve beraberlik temennisinde bulunuyorum. Hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi görüşten sonra olursa olsun ellerimizi bırakmayacak şekilde tutmak için sizlerden destek istiyorum. Hepinize iyi eğlenceler. Sevgiyle kalın Dutğeliler.”