Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın Trakya, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji, Cuma gününden itibaren etkisini göstermesi beklenen şiddetli yağışların sel ve heyelana neden olabileceği uyarısında bulunurken, Rize Valiliği de uyarıda bulunarak, "Meteorolojiden alinan son degerlendirmelere gore; Ilimizin Karadeniz uzerinden gelen yagisli havanin etkisine girecegi tahmin edilmekte olup, Ilimiz genelinde yarin (Cuma 28.06.2019) sabah saatlerinden itibaren baslamasi tahmin edilen yagislarin Cumartesi ve Pazar gunleri (29-30.06.2019) cok kuvvetli (76-100 kg/m2) ve yer yer siddetli (100-200 kg/m2) olmasi ve yagislarin Pazar (30.06.2019) gece gec saatlere kadar devam etmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskini, heyelan, ulasimda aksamalar vb.) karsi yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak

Hafta sonunda ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyı kesimi), Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Samsun'un doğusu ile Ordu'da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Doğu Karadeniz'in kıyı illerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması (100-200 kg/metrekare arasında) öngörülüyor.

Sıcaklıklar 2 Temmuz'dan itibaren yeniden yükselecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda hissedilir derecede azalarak mevsim normallerine, pazar ve pazartesi günleri ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde ise mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Serin ve yağışlı havanın pazartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının 2 Temmuz'dan itibaren yeniden yükselmesi bekleniyor.