Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pazar İlçe Başkanlığınca 31 Mart yerel seçimleri dolayısıyla Pazar Belediyesi Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda ilçe belediye başkan adayı ile belediye ve il genel meclis üyesi adaylarının yer aldığı aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, TBMM İdari Amiri ve Ankara MHP Milletvekili Erkan Haberal, Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Pazar İlçe Başkanı Bora Haberal, Pazar Belediye Başkan Adayı Gülşah Bilaloğlu ile belediye ve il genel meclis üyesi adayları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, partililerle vatandaşlar katıldı.

 Programın açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Bora Haberal, belediyecilikte farkındalık yaratacaklarını belirterek, “Aday noktasında bizde bütün ilçelerde olduğu gibi arayışlara başladık. Resmi olarak 3 gayrı resmi olarak 5 belediye başkanı aday noktasında ilçemize müracaat vardı. Temayül yoklamalarında bir farkındalık yaratmamız zorundaydık. Pazar halkı şunu dedi; Milliyetçi Hareket Partisi bir farkındalık yaratsın biz oy vereceğiz. Bizde bilgi, vizyon, cesaret dedik Gülşah Bilaloğlu’nu aday gösterdik.” dedi. 

İl Başkanı Alkan ise, “Bugün ve yarında bu milletin hizmetkarı olacağız. Biz her kesimdeki partilinin ve milletin oylarına talip olurken bir sevdamız vardı. Pazar bizim sevdamız. Pazar Milliyetçi Hareket Partisine hiç hak vermedi. Pazar’ı herkes yönetti Milliyetçi Hareket Partisi yönetmedi. Beh şimdi Pazarlılardan hangi siyasi partiye mensup olursa olsun bir evladınız, bir kardeşiniz olarak şunu söylüyorum işte evladınız burada Gülşah Bilaloğlu ona destek verin, sesimize ses verin. Bir dönem emanetlerinize talibiz. Emanetlerinize temiz sahip çıkacağız size söz veriyoruz.” diye konuştu. 

Ankara Milletvekili Erkan Haberal’da yaptığı konuşmasına, herkesin Regaip Kandilini kutlayarak başladı. Haberal, “İl başkanımızın yaptığı bu güzel konuşmanın üstüne oy vermemek, desteklememek, beraber olmamak, beraber aynı yolda yürümemek mümkün değil. Onun için ben Pazar’ın özeline Rize’nin geneline girmeyeceğim. Pazar’ı siz biliyorsunuz siz yaşıyorsunuz. Pazar’ın dertlerini ve sorunlarını en iyi sizler biliyorsunuz. Pazar için yapılacak mücadelede, verilecek hizmette sizi kim en iyi temsil eder, kim sizin dertlerinizi dinler, kim sizin dertlerinize çare olur buna siz karar vereceksiniz. Ben burada yaşasam bir şey yapardım. Bir bakardım adaylara bir sağıma bakardım, bir soluma bakardım birde önümüzde bulunan adayımız Gülşah Bilaloğlu’na bakardım.” şeklinde konuştu.


Belediye başkan adayı Bilaloğlu ise tanıtım programında konuşmaların ardından başkan seçildiğinde gerçekleştireceği çalışmalar hakkında katılımcılara detaylı olarak görsel sunum yaptı.

Daha sonra başkan adayı ve belediye meclis üyesi ile il genel meclis üyesi adaylarının tanıtımı yapıldı.