Rize’nin Fındıklı İlçesinde düzenlenen operasyonda; fuhşa teşvik, aracılık ve zorlama, ve yer temini iddiasıyla, 06/04/2018 günü saat 22.00 ile 07/04/2019 günü saat 02.00 arası yapılan aramalarda:Toplam 13 adreste yapılan arama ve uygulama neticesinde ve soruşturma devamında 6 şüpheli yakalanmış, şüphelilerle birlikte mağdur veya bilgi sahibi olarak ifadelerine başvurulan toplam şahıs sayısı 77’dir. 8 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edilmiştir.

Gürcistan uyruklu TC vatandaşı bir kadında VDRL (frengi), Gürcistan uyruklu başka bir kadında ise HCV (Hepatit C) hastalığı tespit edilmiştir. Hakkında yürütülen tahkikat sürecinde mevcutlu olarak çıkarılan 2 şüpheli sevk olundukları Pazar Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorguları sonrası TUTUKLANMIŞLARDIR.

Hakkında yürütülen tahkikat sürecinde mevcutlu olarak çıkarılan sevk olundukları Pazar Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorguları sonrası 1 kişi serbest bırakılmış olup, 1’i kadın olmak üzere 3 şahıs ADLİ KONTROL (Denetimli Serbest) şartıyla salıverilmişlerdir.