Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Karadeniz sahil yolu kenarında başlattıkları depolama alanı çalışmasının doğru olmadığını ifade ederek, 2 ay bu şekilde depolama alanına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Bölgedeki diğer ilçelerin yapığı gibi, bizimde geçici süreyle vahşi depolama yapmak zorunda olduklarını kaydeden Çervatoğlu, "Rize Valiliği'nin koordinasyonda Belediyeler Birliği Pazar'da çöp aktarma istasyonu yapılıyor. Bu konuda sayın valimiz çok ciddi çaba sarf etti. İki ay sonra bitecek. Bunun çalışması yapılıyor teknik olarak yetişmedi. Ödenek olmadı yerde bulamadık sorun çıktı. Çöp sorunu, bütün bölgenin, hatta dünyanın sorunu. Bu iki ay süre içerisinde depolamayı yapmak için girişimlerimize rağmen şöyle bir süreç yaşanıyor. Nedense engelleniyoruz. Şu anda karayollarının iş makinesi gelmiş çöp depolama  alanı girişini kapatmış. Soruyorum bende: Fındıklı iktidar partisinin değil diye hizmetin kötü olması mı isteniyor? Bu soru aklımıza geliyor. Dolayısıyla burada yardımcı kurumların engel değil ön açıcı olması gerekiyor. Maalesef kurumlar bize biraz engel çıkarıyor. Aynı sorun Ardeşen'de,Pazar'da Çayeli'nde, Hemşin'de yok mu? Hepimizin kurtuluşu aktarma istasyonu. Pazar'daki tesis bitince  sıkıştırılan çöpleri Sürmene'deki tesise bir ücret karşılığında aktaracağız.  Aslında  Sürmene'de doğru değil. O da  vahşi depolama."dedi.

-ÇÖP HEPİMİZİN SORUNU-

Çöp sorununun herkesin sorunu olduğunu kaydeden Çervatoğlu, uzun vadede devlet belediye işbirliği ile çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Belediyeleri bir araya getirerek iş birliği ile daha kalıcı çözümler elde edilmesi gerektiğini vurgulayan Çervatoğlu, "Bölgede duyarlı olanlarda var. Haklarıdır da. İtirazım yok. Ama yardımcı olmak gerekiyor. 2 aylık süreçte ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kaymakamla görüşeceğim. İki araçla Of'taki tesise götürme şansımızda yok. Of'taki tesise üye değiliz zaten. Çöpümüzü kabul ederler mi bilmiyorum. Etseler bile teknik olarak mümkün gözükmüyor. 3 saat gideceksiniz sıra bekleyeceksiniz. Yani 2 araçla çöpü toplam şansımız yok. Hangi belediyenin böyle bir olanağı var. Hiç birimizin yok. Alt yapımız çok güçlü bir yapı değil. Dolayısıyla bu geçici süre ile vahşi depolama . Vahşi depolama çözüm değil tabi. Hopa'daki sel felaketinde gömülen çöp denize inmişti"dedi. 

-TEPKİ GÖSTERENLERİN EVİ 5 KİLOMETRE UZAKTA-

Sahil yolu kenarındaki geçici depolama alanına tepki gösteren kişilerin evlerinin 5 kilometre uzakta olduğunu belirten Çervatoğlu,"Tepki sebepleri  fare oluyor köpek oluyor şeklinde. Biz zaten şöyle diyoruz. Depolama ,kireçleme ve günlük örtme yapacağız. Ben Fındıklı belediye başkanıyım AKP, MHP CHP , İYİ Parti, ÖDP'nin de belediye başkanıyım yurttaşlarla karşı karşıya gelmek istemiyorum"dedi.

-GERİ DÖNÜŞÜM TESİS KURUYORUZ-

İlçede geri dönüşüm tesisi kurduklarını ve en geç yılbaşında faaliyete geçeceğini ifade eden Çervatoğlu, "Kendi olanaklarımızla bir dönüm kapalı bir dönümü açık arazi içerisinde tesis kuruyoruz.  12-15 ton arasında günlük çöpümüz var. Bu 15 ton çöpün 3 tonu geri dönüşüm olarak ayıracağız. Evsel atıklarla kompost yöntemi ile gübre elde edip vatandaşımıza gübre vereceğiz. Bunun için yola çıktı ve bunu başaracağız.  Bu bizim olmazsa olmazıdır. Programımızda bu vardı. bölgede bir il olacak"diye sözlerine tamamladı.