Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış oturumunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazandan sonra başarı sırasına göre tüm illeri dolaşacağını söyledi. Erdoğan'ın bu kapsamda ilk teşekkür ziyaretini 31 Mart seçiminde partisinin yüzde 72,71 oy alarak Türkiye 1.'si olduğu memleketi Rize'ye Ramazan Bayramında yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendisine tanınan fırsatı, verilen imkanı kullanamayanlar nöbeti devretmeyi kabullenmek zorundadırlar." dedi.

"Millete en iyi hizmeti kim yapıyorsa onunla yola devam etmek, ülkenin ve partimizin yöneticisi olarak bizim görevimizdir." diyen Erdoğan, "Milletimizin bunca yıldır hükümette ve belediyelerde AK Parti'den umudunu kesmemiş olmasının sebebi kendi kendimizi yenileme becerimizdir." şeklinde konuştu. 

TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ RAMAZANDAN SONRA

Önlerinde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis olarak 4 yılı aşkın, belediyeler olarak 5 yıllık bir zaman bulunduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Son yıllarda üst üste yaşadığımız seçimler sebebiyle milletimiz biraz yoruldu. Açıkçası siyaset de yoruldu. Bunun için hep birlikte önümüzdeki bu uzun dönemi tamamen icraata odaklanmış olarak değerlendirmek zorundayız. Gündemimizde üzerinde uzun uzun çalışmamız gereken pek çok konu bulunuyor. Allah nasip ederse Ramazandan sonra başarı sırasına göre tüm illerimizi dolaşma azmindeyim ve dolaşacağım. Tabii ki bu bir teşekkür ziyaretidir. Ramazan'dan sonra ziyaretleri yaparken diğer taraftan da burada yaptığımız toplantının bir benzerini önce teşkilatımızla, daha sonra kadın kollarımızla ve gençlik kollarımızla bu şekilde gerçekleştireceğiz. Hepsiyle bu çalışmayı yapacağız ve önümüzdeki sürece de buna göre hazırlanacağız. Bundan sonraki süreç kendi içerimizde hem bir eğitim sınama bununla birlikte geleceğe hazırlanma süreci olacaktır”