Spor Toto Süper Lig’in 28’inci haftasında Çaykur Rizespor sahasında Göztepe’yi 51’inci dakikada Aatif’ın attığı golle 1-0 mağlup etti. 

MAÇTAN DAKİKALAR

2’nci dakikada Melnjak’ın ceza sahası sağ çaprazından ortaladığı topu Samudio içeri çevirdi. Topla buluşan Musa’nın kafa şutunu kaleci Beto iki hamlede yakaladı.

15’inci dakikada Aatif’ın sağ taraftan ortaladığı topu Titi uzaklaştırmaya çalışırken top Samudio’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda topu kaleci Beto kontrol etti.

21’inci dakikada Aatif sağ çaprazdan topla ceza sahası içine girerken şutunu çekti ve top Beto’dan döndü. Aatif, dönen topu tekrar kaleye gönderdi fakat top kaleye paralel giderek oyun içinde kaldı.

37’nci dakikada kazanılan serbest vuruşta Boldrin’in ceza sahası içine gönderdiği topu Vedat Muriç kafa ile kaleye gönderdi, top kalecinin bakışları arasında ağlar ile buluştu. VAR odasından bilgi alan hakem Yaşar Kemal Uğurlu golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

51’inci dakikada Boldrin ceza sahası çizgisi üzerinden topu defansın arkasındaki Aatif ile buluşturdu. Aatif kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu kalecinin ayaklarının arasından ağlara gönderdi: 1-0.

56’ncı dakikada orta alandan gelen topla kaleci ile karşı karşıya kalan Boldrin’in şutunu kaleci Beto uzaklaştırdı.

75’inci dakikada Samudio kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu kaleci Beto’nun kucağına gönderdi.

86’ncı dakikada sağ taraftan Serdar’ın ceza sahası içine ortaladığı topu kafa ile kaleye gönderen Deniz’in şutunda Gökhan topu kornere çeldi. 

88’inci dakikada Mustafa Saymak’ın orta alandan gönderdiği topla kaleci ile karşı karşıya kalan Vedat Muriç’in şutu kaleci Beto’dan oyun alanına döndü.

Karşılaşmada başka gol olmayınca müsabaka ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

‘VAR’ TARTIŞMALARI

Çaykur Rizespor ile Göztepe arasında oynanan müsabakada yeşil mavililer adına penaltı ve gol beklenen pozisyonlar VAR sisteminden döndü. İlk yarıda Göztepeli Gassama’nın eline çarpan topta Çaykur Rizesporlu oyuncular penaltı beklentisine girdiler. Pozisyonu VAR’da inceleyen maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı vermedi. Yine ilk yarıda Muriç’in attığı gol VAR kararı ile iptal edildi. İkinci yarıda Samudio’nun ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda ise hakem Uğurlu penaltı noktasını göstermedi ve Samudio’ya sarı kart verdi. Samudio gördüğü bu kartla gelecek hafta oynanacak olan Medipol Başakşehir maçında cezalı duruma düştü.