Rizespor, Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde lider Galatasaray'ı konuk etti.
 
Henüz 9. dakikada Feghouli ile 1-0 öne geçen Galatasaray maça hızlı başlayan taraf oldu. 38. dakikada penaltı kazanan Diagne, kaleci Gökhan'ı geçemeyince farkı 2'ye çıkarma şansını kaçırdı. İlk yarının son dakikasında ise Rize, Muriç'in golü ile beraberliği sağladı. İlk 45 dakika da bu skorla bitti. 
 
Karşılaşmanın 68. dakikasında iki takımın futbolcularını da gözyaşlarına boğan bir pozisyon yaşandı. Emre Akbaba'nın Samudio'yla girdiği ikili mücadele sonrası sağ ayak bileği kırıldı. 76. dakikada ise Aminu Rizespor'u öne geçiren golü kaydetti. 90+2'de bir penaltı daha kazanan Galatasaray'da Diagne yine penaltı noktasına geldi ve bu kez topu ağlara gönderdi. 90+7'de bir kez daha sahneye çıkan Diagne attığı golle takımına galibiyeti getiren isim oldu.
 
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray 66. puanı hanesi yazdırdı. 
 
MAÇTAN DAKİKALAR (İlk yarı) 
9. dakikada Donk'un pasıyla ceza sahası sol çaprazında buluşan topla buluşan Onyekuru, pasında Feghouli'nin ceza çizgisinin hemen önünden vuruşunda meşin yuvarlak direğe de çarparak filelerle buluştu. 0-1 
18. dakikada Aminu'nun ara pasında ceza sahasına giren Melnjak, Muslera ile karşı karşıya kaldı ve şutunu çekti ancak ayağını son anda uzatan Marcao mutlak gole engel oldu. 
38. dakikada Galatasaray’ın kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde yaşanan karambolde Marcao yerde kaldı. Hakem Serkan Çınar pozisyonun incelenmesi için VAR’a gitti ve ardından penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Diagne'nin şutu direkten döndü. Seken topu yine Diagne tamamladı ancak bu kez yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 
45. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Vedat, çalımlarla ceza sahasına kadar girerek düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1 
 
MAÇTAN NOTLAR
 
BURUK'TAN TEK DEĞİŞİKLİK
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray karşısında ligde son oynadıkları MKE Ankaragücü maçının 11'inden farklı olarak tek değişikliğe gitti. Buruk, Mustafa Saymak'ın yerine bu maçta Umar Aminu'ya ilk 11'de forma şansı tanıdı.
 
TERİM ZORUNLU DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise ligde son oynadıkları Beşiktaş karşılaşmasının 11'ini büyük oranda koruyarak Çaykur Rizespor karşısında kadroda sadece zorunlu olarak tek değişiklik yaptı. Terim, kart cezalısı Belhanda'nın yokluğunda ilk 11'de Ndiaye'ye görev verdi.
 
MAÇA YOĞUN İLGİ
Çaykur Rizesporlu taraftarlar, Galatasaray karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran yeşil mavili taraftarlar, karşılaşma öncesi de ısınma sırasında futbolculara alkışlarla moral verdi. Konuk ekibin taraftarları da kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldurarak Rize deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.
 
ÇAYKUR RİZESPORLU TARAFTARLAR ATMACA UÇURDU
Bu arada Çaykur Rizesporlu taraftarlar, karşılaşma öncesi tribüne getirdikleri yeşil mavili kulübün sembolük olarak simgesi olan atmacaları gökyüzüne bıraktılar