Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nda merakla beklenen seçim sonuçlandı. Mevcut Başkan Kurtul Özel ile İşadamı Seçkin Kurt’un başkanlık için listeleriyle birlikte yarıştığı seçimi kazanan Seçkin Kurt’un listesi oldu. 5 meslek grubunda gerçekleştirilen seçimlerde Seçkin Kurt’un listesi 3 meslek grubunda, Kurtul Özel’in listesi ise 2 meslek grubunda kazandı. Bu sonuca göre 5 meslek grubunun 3’ünü alan Seçkin Kurt’un listesi seçimi kazanmış oldu.

 

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Nisan 2018 Pazar günü seçim günüydü. Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası’nın toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sabah saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’da sona erdi. Listeleri yarışan her iki başkan adayı da salonda hazır bulundular. Seçim boyunca güzel görüntüler veren başkan adayları sık sık bir araya gelerek sohbet ettiler. Seçimlerde herhangi bir taşkınlık veya bir olay yaşanmazken, dostluk havasında gerçekleştirilen seçimlerde sandıklar saat 17.00’da açıldı. 5 gruptan ilk olarak birinci sandık açıldı. Birinci meslek grubunda 42 oy Kurtul Özel’in listesine çıkarken, Seçkin Kurt’un listesine 31 oy çıktı. 2.meslek grubunun sandığında ise Seçkin Kurt’un listesine 66, Kurtul Özel’in Listesine ise 48 oy çıktı. 3. Meslek grubunun sandığında ise Kurtul Özel’in listesi 43 oy alırken, Seçkin Kurt’un listesi 40 oy aldı. 4.Meslek grubunun sandığı ise 42 oy Seçkin Kurt’un listesine çıkarken, 41 oy Kurtul Özel’in listesine çıktı. Böylece 2-2 beraberlik oluşmuş oldu.

Seçimin Galibini 5.Grup Sandık Sonuçları Belirledi

Birbirine denk sonuçların alındığı seçimin kaderini belirleyen sandık ise 5. Meslek grubunun sandığı oldu. Bu sandıkta ise yine birbirine yakın sonuç çıkarken 34 oy Seçkin Kurt’un listesine, 31 oy ise Kurtul Özel’in listesine çıktı. Bu sonuçla 5 gruptan 3 grupta kazanan Seçkin Kurt’un listesi seçimi 3-2 kazanmış oldu.

Başkan adaylarından Seçkin Kurt, 2.Meslek Grubunda yer alıyordu. Seçkin Kurt, bu grupta seçimi kazanırken, 3.Meslek grubunda yarışan Kurtul Özel’de kendi grubunda seçimi kazanmış oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından tebrikleri kabul eden Seçkin Kurt’u ilk tebrik eden ise eşi Serpil Kurt oldu. Serpil Kurt’a sarılarak teşekkür eden Seçkin Kurt’u daha sonra birlikte yürüdüğü ve büyük bir çalışma yaptığı ve kendisine Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı kazandıran ekibi oldu. Tebrikleri kabul ettikten sonra kısa bir açıklama yapan Seçkin Kurt, Seçkin Kurt,  “ Burası bizim odamız öncesi sonrası yok. Artvin’e yakışır bir yarış yaptık. Gerçekten çok heyecanlı bir seçim oldu. Bize yakışır şekilde seçimi tamamladık. Sevilmek üzülmek Artvin için olsun, ilk adımımızı attık, bir şey kazanmadık bundan sonra bir şey yaparsak o zaman alkışı hak ederiz. Kurtul başkanımızla bir yarışa girdik kazanan Artvin iş dünyası olur inşallah” diye açıklamada bulundu.