Başkan Kahya, Fırtına Mahallesi’nde uzun yıllar vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan yerin rehabilitasyon projesi için meclisten yetki istedi. Ardeşen Belediyesi 2019 yılı Eylül ayı meclis toplantısı Belediye kültür merkezi meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Avni Kahya, İlçede vahşi çöp depolama alanını rehabilite etmek için harekete geçtiklerini belirterek; Fırtına Mahallesinde yer alan ‘’düzensiz evsel nitelikli katı atık depolama alanı rehabilitasyonu projesi’'ni meclis gündemine taşıyarak meclisten yetki istedi.

Fırtına Mahallesi’nde yıllardır düzensiz vahşi çöp depolama için kullanılan alan, Ardeşen Belediyesi tarafından rehabilite edilecek. Ardeşen Belediyesi çevre ve şehircilik ekiplerinin proje çalışmaları sonucunda bölgedeki olumsuz çevresel etkilerinin de önüne geçilecek. Çalışmalar kapsamında 20 bin m3 alanda bulunan yaklaşık 25 bin m3 evsel katı atık ve 30 bin m3 diğer atığın tesviye işlemleri için Belediye Meclisi’nde çıkan kararla sondaj ve proje hazırlama çalışmalarına başlanacak.

Başkan kahya; ‘’Bir toplumun kültürünün kalitesini ölçmeye yarayan en değerli ölçü çevre temizliğidir. Ardeşen Belediyesi olarak bu nahoş görüntülere son vermek adına bu nadide ilçemizin kadim, bereketli ve dünyada eşi benzeri olmayan Fırtına Havzasını yaşanılabilir bir görüntüye kavuşturmak adına değerlerimizde yeri olmayan bu yakışıksız tabloya son vereceğiz .Yıllardır düzensiz vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan Fırtına Mahallesinde ki alanın rehabilitasyon çalışmalarına geçtiğimiz ay Pazar Melyat mevkinde temeli atılan ‘’katı atık aktarma istasyonu’’ ile birlikte bölgeye vahşi çöp depolaması sona erecek. Bölgede yaşıyan vatandaşların sorunlarını bu proje ile sonlandırarak, bölgede düşündüğümüz ‘fırtına vadisi rekreasyon alanı Projesi'ni hayata geçirerek vatandaşlarımızın yüzünü güldüreceğiz.

Ardeşen’imiz de artık görmek istemediğimiz manzaralar oluşmayacak, kötü görüntü ve kokular tarih olacak. Ardeşen vahşi depolamadan kurtulacak. Ardeşen’in bugünü ve geleceği kazanmış olacak’’dedi.