Ardeşen belediyesi tarafından geçtiğimiz ay başlatılan içme suyu hattı yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ekipler bir yandan hatları döşerken, diğer yandan parsel bağlantıları ile yeni şebekeyi kullanıma hazır hale getiriyor. Proje kapsamında içme suyu hatları kazı ve döşeme çalışmalarının tamamlanması ile devreye alınması planlanırken, Belediye altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda da üstyapı hazırlıklarını sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde çalışma alanlarını gezen Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, projenin gidişatı hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Başkan kâhya, çalışmaların yapıldığı bölgelerde vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için ekiplerin dikkatli hareket etmesi konusunda uyarılarda bulundu. Fırtına mahallesinde su ve doğalgaz kazı ve döşeme çalışmalarının yapıldığını belirten başkan kâhya, “geçtiğimiz ay başlattığımız altyapı yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrin arka bölgelerinden merkeze doğru çalışmalar sürüyor. Etap etap uygulanan proje ile arka ve ara mahallelerin bozuk yol sorununu da ortadan kaldırmış olacağız. Su hattımızın yenilenmesi doğalgaz hattının döşenmesinin yanı sıra elektrik kurumuyla da görüştük ve onlarında şebeke hatlarını yere indirmelerini istedik.

Çalışmalar sırasında vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunda ikazlarda bulunduk. Bazen ister istemez su patlakları gibi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu tür durumlarda vatandaşlarımızın anlayışına ve desteğine ihtiyacımız var. Fakat takdir edersiniz ki altyapı projesi meşakkatli bir iş. İnşallah bu süreçte birlikte göğüs gerdiğimiz sıkıntıları yine birlikte bertaraf edip refaha ulaşacağız. Altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarımızın da üstyapısı için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah tüm yollarımızı uzun yıllar kullanılacak şekilde yenileyeceğiz. Tüm çabamız ilçemizde yaşayan her bir bireyimizin en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için” dedi.